Author Topic: Ubuntu-Tv-setup help needed!  (Read 1928 times)

Offline Trasan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Ubuntu-Tv-setup help needed!
« on: August 23, 2010, 02:36:37 AM »
Well i pretty much just installed Ubuntu 10.04.1

had a problem at first that after install the monitor just went to "sleepmode" or whats it called..

xorg.conf did not exist or something but everything that way is working now..
But
The main use of the comp is suppose to be playing movies, etc to my TV, and thats not working that great.

Been looking at some guides on how to fix this but like i said im new to this so im totally lost here... =)

The TV is a PAL-B on Svideo, supports 800*600 (old TV)

The current state of everything is that im trying to use a clone to the Tv
but it ended up with me having a screen on my screen =P on my desktop i can see the lines of the tv monitor 800*600
and the picture on the Tv is Black and white.

gonna post my xorg.conf
----------------------------------------

# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (buildd@palmer)  Fri Apr  9 10:35:18 UTC 2010

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Compal"
    HorizSync       31.0 - 68.0
    VertRefresh     56.0 - 86.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 6800 GT"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "1"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-1"
    Option         "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0, TV: 800x600 +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

-----------------------------------
sry if it got alitle messy
but im trying to give you all the info you need asap =P
if anyone know what to do, what to change/add, were to add it and so on, i would love to hear it

//Trasan

Ubuntu Forums (Ubuntu Linux Support)

Ubuntu-Tv-setup help needed!
« on: August 23, 2010, 02:36:37 AM »

Offline Trasan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Ubuntu-Tv-setup help needed!
« Reply #1 on: August 26, 2010, 02:36:43 AM »
Noone? realy? =/

Offline joe12

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 449
Re: Ubuntu-Tv-setup help needed!
« Reply #2 on: August 26, 2010, 05:53:10 PM »
hi

the problem is no clear is it :

when your tv is  connected to you pc it does work ?



Offline Trasan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Ubuntu-Tv-setup help needed!
« Reply #3 on: August 27, 2010, 07:07:39 AM »
well i get a picture. but its black and white


the xorg looks like this now..
-------------

# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (buildd@palmer)  Fri Apr  9 10:35:18 UTC 2010

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Compal"
    HorizSync       31.0 - 68.0
    VertRefresh     56.0 - 86.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 6800 GT"
Option "TwinView" "true"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
Option "TVStandard" "PAL-B"
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
Option "MetaModes" "1024x768,1024x768;800x600,800x600;640x480,640x480; 512x384,512x384"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "1"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-1"
    Option         "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0, TV: 800x600 +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Module"
   Load   "glx"
EndSection

---------------

no ide if thats right in any way. =(
im new to all this, but im trying to figure stuff out myself with reading forum posts and stuff, but havnt had any luck with this at all.

//Peter